Hopp til hovedinnhold
BankID logo

Slik kommer du i gang med appen

Med BankID-app får du raskere og sikrere innlogging.

Person logger inn med bankID på telefonen

BankID på mobil skal erstattes av BankID på app, men dette skjer ikke over natta. Tjenesten skal gradvis fases ut, men de aller fleste vil ha tilgang til den en god stund framover. Kodebrikken skal også bestå.

Nå har imidlertid alle banker stoppet for nye BankID på mobil-aktiveringer. For deg som må ha nytt SIM-kort i forbindelse med mobilbytte eller bytte av mobiloperatør, vil det derfor være lurt å laste ned og aktivere appen før du bytter SIM-kort. Da har du alternativet klart før du mister tilgangen til BankID på mobil.

Før du aktiverer appen, må du huske dette

Sjekk om din bank støtter BankID-appen

BankID-appen brukes av nesten 100 banker i Norge, men er du kunde hos SpareBank 1 eller Nordea, må du laste ned deres egen kodeapp for BankID. Disse appene fungerer på samme måte som BankID-appen.

Last ned appen

Appen kan lastes ned herfra (krever at du har iOS 15/Android 7 eller nyere).
Du kan bare ha appen på en enhet om gangen.

Slik aktiverer du appen

Når appen er lastet ned, må den aktiveres. Det vil si at du kobler din BankID til appen. Du velger selv om du vil aktivere med BankID på mobil eller med kodebrikke, og i noen banker kan du også aktivere med koder på e-post eller SMS.

Se guider for aktivering

Slik bruker du BankID-appen

  • Når du skal logge inn, velg BankID, ikke BankID på mobil 
  • Velg BankID-app som metode
  • Godkjenn varsel på telefonen. Har du Apple-telefon eller -nettbrett, kan du holde fingeren på varselet, og godkjenne derfra uten å åpne appen.
  • Skriv inn BankID-passordet.

Slik aktiverer du raskere BankID

  • Åpne BankID-appen og trykk på «Min BankID» i menyen nederst på siden.
  • Følg instruksene i appen for å aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN.

Dersom du ikke får aktivert BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN ved å følge stegene over, bør du sjekke om dette er aktivert på telefonen eller nettbrettet du bruker. Dette kan du se i innstillingene på telefonen/nettbrettet.

Råd mot svindel: Stopp - tenk - sjekk

For tiden er det mange som lar seg lure av falsk politi som ringer for å hjelpe deg med å stanse svindel. Ikke la deg deg lure, politiet vil aldri be deg om å oppgi passord og koder på telefon. Les mer om hvordan svindel foregår på politiets nettsider og les våre råd om sikker bruk av BankID.